EVA EMMEN

Sopraan

Biografie 2 september 2010

Belangstelling: hoog

Eva zingt en acteert al van jongs af aan. Zij was al vroeg bij verschillende theaterscholen aan het acteren, zong en speelde in diverse voorstellingen en begon zanglessen te nemen om haar zang verder te ontwikkelen. De combinatie van zang en acteren vind ze een van de mooiste dingen die er zijn.

Eva (2)

Eva: “Ik houd veel van kunst, op doek of als beeld. Toneel, dans, proza, licht, film en fotografie. Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich kunnen uitdrukken. Dingen waar je jezelf in kunt uiten; je pijn en je blijdschap. Iets herkenbaars of juist iets abstracts, iets waar je een snaar mee raakt. Daar gaat het om in het leven. Jezelf prikkelen en zoveel mogelijk genieten van alle emoties en creaties om je heen.

Ik ga graag naar concerten van allerlei muziekstijlen. Maar mijn hoofdinteresse ligt bij de klassieke muziek. Toch maakt het me niet heel veel uit wat voor muziekgenre het is als ik ga luisteren, ik word vooral gegrepen door passie. Wanneer muzikanten hun hart geven in piano, viool, zang, gitaar, drums, djembé noem maar op, dan word ik heel blij”

 

De WindhDoen

Eva heeft met overgave gezongen en gespeeld in theatraal-vocaal ensemble De Windh. Een zeer bijzonder ensemble met composities en teksten van Frans van Hoek. Onder regie van Oda Buijs.

Eva zingt regelmatig als koorlid en solist bij verschillende projecten. Onder andere bij het Brabant koor, een professioneel projectkoor onder leiding van Louis Buskens. Het Tilburgs vocaal ensemble onder leiding van Ramon van den Boom. Cantiqua, Fbach koor, Stichting Bachcantates Tilburg onder leiding van Arjan van Baest.

Eva is een veelzijdige zangeres.
Ze zingt met regelmaat als soliste tijdens (kerst)missen, recitals, concerten en opera’s. Zij is ook te horen bij verschillende evenementen waarbij zij improvisaties zingt.
Bijvoorbeeld bij Kwekerijproducties op Moerenburg was zij te horen. Ze speelde bij  de Torenspelers de zangeres Gaja in het stuk Ghetto van Joshua Sobol. Met Muzemento speelde zij Boulotte in Offenbach’s Blauwbaard.
Zij zong de sopraan solo’s in Saint Saëns’ Oratorio de Noël. Zij zong de rol van Mme Lidoine in Poulenc’s Dialogues des Carmélites. En een dubbelrol namelijk die van moeder en heks in Humperdinck’s Hans en Grietje.

Foto: Paul Janssen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evakapel2

 

 

 

Studie

Eva studeert momenteel Solozang klassiek aan het Fontys Conservatorium bij Sinan Vural en Margriet van Reisen. Zij heeft tevens lessen bij Xenia Meijer gehad.

 

 

 

“Graag begeef ik me in de muziek en op het podium. Ik kan niet zonder. Ik verbind mezelf met het publiek en geniet van het creëren van het moment. “

 

Winnaar Nederlands Korenfestival
“In de Grote Finale van het Nederlands Koren Festival op 27  november jl. is De Wind h uitgeroepen tot Koor van het Jaar 2010-2012.”

 

 

 

 

 

Evakinophand (2)

 

Beknopte CV:
Eva Emmen
(sopraan) Studeert Solozang klassiek aan het Fontys Conservatorium bij Sinan Vural en Margriet van Reisen. Zij heeft tevens lessen gehad bij Xenia Meijer. Zij heeft masterclasses gevolgd bij Paula de Wit, Peter Nilsson, Maria Acda, Johanette Zomer, Maarten Koningsberger en Elly Ameling.
Eva Emmen zingt regelmatig als soliste bij verschillende gezelschappen en zong in het theatraal-vocaal ensemble De Wind h.
Ze werkte met diverse dirigenten waaronder Ramon van den Boom, Arjan van Baest,  Ivan Meylemans en Louis Buskens. In 2013 bracht zij samen met De Wind h een CD uit. Eva houdt zich graag bezig met theater en zang. Zo was zij te zien als de zangeres Gaja, in het theaterstuk Ghetto van Joshua Sobol. In 2014 heeft zij de rol van Boulotte gespeeld in de operette Blauwbaard van J. Offenbach. In 2015 zong zij de rol van Mme Lidoine in Dialogues des Carmélites van F. Poulenc. In 2017 nam ze de rollen van Moeder en Heks op zich in een Nederlandse vertaling van Humperdinck’s Hans en Grietje.